rkoski

Facebook tienaa mielellään huijauksilla

 • Huijausmainos.
  Huijausmainos.
 • Ensimmäinen ilmianto 28. 12. Valitettavasti en ottanut talteen palautetekstiäni.
  Ensimmäinen ilmianto 28. 12. Valitettavasti en ottanut talteen palautetekstiäni.
 • Toinen ilmianto 4. 1. Vasta 12. 1. mainokseen on loppunut kommenttien lisääminen.
  Toinen ilmianto 4. 1. Vasta 12. 1. mainokseen on loppunut kommenttien lisääminen.
 • Mainoksen palautetta.
  Mainoksen palautetta.
 • Mainoksen palautetta, jatko.
  Mainoksen palautetta, jatko.
 • Uusin versio huijausmainoksesta.
  Uusin versio huijausmainoksesta.

Facebook ei edes anna mahdollisuutta ilmiantaa huijauksina esimerkiksi euron luuri huijausmainoksia. Lähin mitä keksin oli muka "raa'an väkivallan ihannointia", mutta Facebookin yhteisösäännöissä Rikollinen toiminta voi olla mm: "taloudellista vahinkoa ihmisille tai yrityksille". Lisäksi Facebookin tuessa ei ymmärretä suomea ja jos huijaus on toteutettu suomeksi, vaatisi melkoista vaivannäköä kääntää huijaussivujen teksti.

Tämä kirjoitus on jatkoa kirjoitukselleni Samsung Galaxy S7 -huijaus. Siinä mainos oli hieman erilainen. Se alkuperäinen mainos ei ollut pitkäikäinen. Pian tuli uusi, ensimmäisen kuvan mukainen. Yritin sitä kahdesti poistaa ilmiantamalla, mutta se ei onnistunut. Kolmannessa kuvassa näkyy lopputulos ja palautteeni englanniksi, koska Facebookilla ei ole tukea suomenkielelle. Lyhyesti sanoen syytän siinä Facebookia petoksen avustamisesta. Kovin suurta vahinkoa siitä ei minulle koitunut. Yksi euro meni. Minulla oli kuitenkin pitkään epäilys, että joutuisin maksamaan kympin uudesta luottokortista. En kuitenkaan löytänyt tiliotteestani mitään siihen viittaavaa ja sen kyllä jo olisi pitänyt näkyä. Pankkini siis kärsi minua suuremman vahingon.

Mainos ei ilmeisesti enää ole aktiivinen. Viimeisin kommentti siihen on päivätty 12.1.2017 ja se julkaistiin 19.12.2016, joten huijaus jatkui ainakin 24 päivää. Mainostajan eli Dog Shopin Facebook-tunnus on selvästi luotu vain huijauksen tueksi.

Tutkin myös hieman lisää huijauksen toteutustapaa. Sen lisäksi, että eri kohderyhmät iän ja sukupuolen perusteella ohjataan eri sivustoille, sivustot vaihtuvat muutaman tunnin välein ja näppituntumani on, että niitä olisi parikin kymmentä. Joidenkin domain-nimien omistajat tarkistin ja suurin osa on rekisteröity englantiin, mutta osa muka Slovakiaan. Niidenkin tiedoissa puhelinnumeron maakoodi on englannin.

Koska nuo kaksi viimeistä kuvaa ovat kovin suuria, niin ne voi hakea myös osoitteista:

http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-15.png

http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-16.png

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Lisäsin äsken uusimman version huijausmainoksesta. Se kuitenkin olisi muka lisätty jo samana päivänä kuin edellinenkin. Edellisessä kommentteja oli 45 ja tässä 226. Jotain aika erikoisia virityksiä tekevät.

Facebook on myös muuttunut. Nyt ilmiannosta tuli kiitos ja vaihtoehtoja oli kolme sivullista, kun ennen oli vain yksi. Lisäksi pystyi lähettämään saateviestin. Ihan varma kaikista näistä en ole, kun en ottanut kuvakaappauksia, mutta ainakin tuo kiitos oli ihan varmasti uutta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Facebook on vakoileva paska ja netin merirosvo.

Toimituksen poiminnat