rkoski

Julkiset tilat tehokäytössä

Suomusjärven kuntosalin käyttö maksaa vuodessa 35/20 € (työssä käyvät/muut) ja aluksi joutuu ostamaan 12 € avainlätkän. Aukioloaika on 06 - 22 ja kotoani sinne on matkaa alle kilometri.

Pitää kuitenkin odottaa, että helteet hellittävät. Ilmastointia siellä ei ole ja vessakin on ylemmässä kerroksessa koulun liikuntasalin yhteydessä.

Salon alueella on useita muita vastaavia "itsepalvelukuntosaleja".

 

Omatoimikirjastojen olemassa oloon havahduin, kun TS kirjoitti Vasaramäen kirjaston aukiololaajennuksesta 1.3.2014 alkaen. Sitä ennen se oli auki vain kahtena päivänä viikossa ja sen jälkeen lisäksi kolmena muuna päivänä, mutta ilman henkilökuntaa.

Sen jälkeen olen kyllä käynyt lähimmissä kirjastoissa, mutta ne ovat olleet ihan tavallisia. Sen takia minulle olikin yllätys, että niin monet Vaski-kirjastoista ovat omatoimisia eli osan aikaa paikalla on henkilökuntaa, mutta ne ovat auki joka päivä 07 - 21. Mietoisissa on ensimmäinen ja toistaiseksi alueen ainoa itsepalvelukirjasto eli ei lainkaan henkilökuntaa. Vasaramäen kirjastossa on edelleen henkilökuntaa kahtena päivänä viikossa, mutta auki se on kuten muutkin omatoimikirjastot.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Miksiköhän tuo hinnoittelu perustuu työssäkäyntiin?

Työssäkäyvillä korkeampi hinta koska ovat osan päivää töissä eivätkä siksi voi hyödyntää koko aukioloaikaa, vai mikä lienee moisen hinnoittelun järkisyy?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Se oli vain minun tapani lyhentää. Normaalihinta on 35 € ja halvemmalla pääsevät
13 - 17 v., opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset.

Tuo videokin olisi tullut paremmaksi, jos en olisi asettanut tavoitteeksi 20 sekuntia sisällä ja ulko-ovella vain niin kauan kuin ehtii näyttää avainlätkän toiminnan sekä tietysti esitellä missä ollaan. Minuutin pituisena sen olisi saanut kuvan laadun osalta aika hyväksi jo. Arviolta kuvaamiseen meni järjestelyineen vain muutama minuutti ja sitten vain kaksi kohtausta peräkkäin ilman mitään leikkausta, tuotos Youtubeen eli jälkituotanto ja julkaisu vei noin 10 minuuttia. Yhteensä siis noin vartti.

Juhani Vehmaskangas

Ihan järkevästihän tuo oli lyhennetty. Itse asiassa juttusi sai minutkin kirjoittamaan samaa asiaa sivuten otsikolla: Julkisten tilojen käytön hinnoittelu on järjetöntä!
Jonka julkaisuajankohdaksi asetin huomenna 8.8. kello 08:08. :-)
-todellisuudessa juttu ponnahtaa esiin noin 8:17 koska siten US:n ohjelmisto toimii.

Toimituksen poiminnat