rkoski

2400+ lakiprofessoria pitää Kavanaughin käytöstä sopimattomana

New York Timesissa on julkaistu vetoomus senaatille, jossa vaaditaan, että Brett Kavanaughia ei valittaisi korkeimpaan oikeuteen hänen käytöksensä takia 27.9. senaatin kuulustelussa. Washington Post on haastatellut joitakin allekirjoittajia ja paras tiivistys on:

“As someone who knew and liked Brett Kavanaugh when we clerked together, I have tried very hard to stay out of this process and to give him the benefit of the doubt,” said Mark Lemley, a professor at Stanford Law School. But Kavanaugh’s behavior at the hearing last week “was not what we should expect of a Supreme Court Justice. Telling obvious lies about his background, yelling at senators, refusing to answer questions, and blaming his troubles on others is not appropriate behavior.”

"... Korkeimman oikeuden tuomarille sopivaa käytöstä ei ole kertoa ilmeisiä valheita taustastaan, huutaa senaattoreille, kieltäytyä vastaamasta kysymyksiin ja syyttää muita omista ongelmistaan."

Professorien reaktio oli melko spontaani ja sen takia useat sadat professorit eivät ehtineet vastaamaan sähköpostitse varmistusviestiin, joten heidän allekirjoituksiaan ei torstaina lähetettyyn vetoomukseen hyväksytty.

Lisäksi noin 900 lakiprofessoria, jotka ovat naisia, ovat allekirjoittaneet toisen vastaavan vetoomuksen, josta kommentti:

As a law professor, “it is my responsibility to teach my students the highest standards of professionalism and decorum,” Karla McKanders, a professor of law at Vanderbilt University Law School, said in an email. “Judge Kavanaugh’s testimony undermines the legal profession and would undermine the authority of the Supreme Court.”

Lisäys: "... Tuomari Kavanaughin todistus rapauttaa lainkäyttöä ja heikentäisi korkeimman oikeuden arvovaltaa."

New York Times on tehnyt kuulusteluista tiiviin koosteen, jossa Kavanaugh selittää korkeimman oikeuden tuomarilta odottetavaa käytöstä ja toisaalta käyttäytyy aivan toisin. Koko kuulustelu, joka on lähes nelituntinen ja muita tiivistelmiä löytyy Youtubesta. Ei Googlen automaattitekstitys suomeksi ihan surkea ole..

Tuo salaliittotuomio Clintonien taholta selittyy osittain siten, että Kavanaugh oli mukana ahdistelemassa, kun Bill Clintonilla oli ongelmia tyttöystävänsä takia. Kuulustelussa on hauskojakin kohtia, kaljaveikko, joka ei koskaan sammunut vaan "meni nukkumaan". Eikä juonut alaikäisenä, kun oli 17.

 

Kyllä nämä Trump-shown sivujuonetkin on viihdyttäviä ja popparia kuluu..

Tämä kirjoitus poistaa Trump-shown pelikirjan esittelyni pois etusivulta, joten POTUS - Prince Of The United States

 

Lisäys:

Pari päivää vanha Kavanaughin huonekaverin haastattelu, jossa hän väittää Kavanaughin valehdelleen ja olleen keskimääräistä raskaampi juomari juuri arvelemaani Animal House -tyyliin. (John Landis - John Belushi leffa, joka oli mielestäni parempi kuin kaksikon myöhempi Blues Brothers). Tekstitys estetty valitettavasti.

Toinen:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tällä tietoa näyttää siltä, että Kavanaugh kirjoittaa uuden lehden Amerikkalaiseen Unelmaan: huonostikäyttäytyneestä teinistä korkeimman oikeuden tuomariksi. Jakaa varmaan oikeusprofessoreillekin tarvittaessa kakkua ilman kaverialennusta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ei se mikään ihme ole, että teininä toilailee, mutta se, että siitä ilmiselvästi valehtelee, on kyllä aika paksua tuomarilta. En tiedä, mikä on jenkeissä rikosoikeudellinen alaikä ja vaihteleeko se osa-valtiostakin toiseen, mutta rikokset myös vanhenevat.

Se Fordin mukaan samassa huoneessa ollut kaveri näytti viettäneen Animal House -tyyppistä elämää ja molemmat pojat kuuluivat alumniin, joka oli nimetty tytön mukaan, joka tunnetusti antaa.

Minulla on nyt Washington Postin koetilaus, 1 €/kk ja kovin paljon muuta siellä oikein tunnu olevan kuin Trump-showta. Financial Timesissa oli sitä selvästi vähemmän, mutta paljon enemmän kuin Suomessa kaikki mediat yhteensä arvioiden.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nämä Kavanaugh'n rikkomukset olisivat Suomessa rikoksina vanhentuneet, jos ollenkaan rikoksia. Tämä vanhojen kaivelu minua tässä vähän ihmetyttää. Eivät demokraatitkaan ole ilmiselvästi pyytämässä synnitöntä Jeesusta tuomarin virkaan.
Tuo, että Kavanaugh kiistää, on toki epäilyttävää. Hyväntahtoisesti voisi ehkä epäillä, että jos häneltä oli filmi poikki?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #3

Ja se, mitä todella tapahtui, on jätetty tutkimatta. Se FBI:n raportti on huippusalainen, yhtenä kappaleena paperilla, joten vain yksi senaattori voi kerralla käydä sitä vartioituna käydä lukemassa. Varmaan menee yölukemiseksi, jos edes viitsivät. FBI ei kuulustellut kumpaakaan.

Trump-showssa on paljon herkullisia yksityiskohtia, paljon enemmän kuin viitsii raportoida.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #3

Filmi poikki ei ole hyväntahtoinen oletus. Sehän tarkoittaa, että oletat hänen valehdelleen kongressissa, valan vannoneena. That’s a federal crime.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #13

Sen mukaan, mitä itse muista tuosta ikäkaudesta, niin oluella ei kyllä varmaan kukaan saanut filmiä poikki eikä Kavanaugh mikään paatunut juoppo ollut, kun vielä oksenteli. Aika sekaisin varmaan kyllä oli.

Hitto kun ei muista enää, millä nimellä se (National Lampoon's) Animal House Suomessa julkaistiin. Oli teatterilevityksessä ja kavereille kehuttiin. Ei kai se niin kaukana ollut todellisuudesta ollut paitsi kaikki parhaat toilailut yhtenä pötkönä.

KVG, Delta-jengi.

Aika sirkusta senaatissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Joo, Delta-jengi on kyllä legendaarinen pätkä.

Mitä Kavanaughun tulee, niin uskon että olisi rehellisyydellä ja katumuksella saanut anteeksi ja nimitetty. Asia olisi pois päiväjärjestyksestä. Nyt varjo jää hänen ylleen ikuisesti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #3

Asiahan alkaa olla selvä:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/dd178c2b-a4ec-4c...

Kavanaugh puhuu totta, jos hän sanoo, ettei muista koskaan juoneensa niin, ettei muistaisi. Jos muisti kerta meni, niin mitenpä sitä muistaisi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Itse asiassa toivoin että hän olisi sanonut noin, koska se olisi ollut loistavaa tilannekomiikkaa. Valitettavasti kuitenkin kielsi asian.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kavanaugh`n valkoisen talon palveuksen ajan dokumenteista on rajattu 80% taustatietojen selvityksen ulkopuolelle.Selvää on,että kaiken lobbauksen kehdosta löytyy Lincolnin muistomerkin korkuinen kasa papereita, mitkä tekisivät herran jääviksi suuressa osassa juttuja.

Trumpin siskon nimitysasian taustaselvityksistä NYT mahdollisesti pääsi tämän Airiston
Helmi kertaa sata rahanpesuvyyhdin juurille
www.businessinsider.com/new-york-times-story-trump...

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ja Trumpin siskosta kun tuli liittovaltion tuomari, ne paperit piti luovuttaa. Korruptoitunut elitti vaihtuu toiseen. Kafkan Ameriikka tulee ensimmäisenä mieleen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kokonaisuutena poliittisen pelikentän seuraaminen USA:ssa viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut todella mielenkiintoista. Olen jäänyt jonkinmoiseen koukkuun. Seurattavia tietolähteitä on paljon. Mm. Comeyn ja Kavanaughin sekä Fordin kuulemiset tuli lähestulkoon seurattua kokonaan. Onneksi voi nykyisin säädellä omaa ajankäyttöään varsin hyvin. Muutaman viikon päästä oleviin vaaleihin liittyvät "taistelut" ehdokkaitten välillä ovat sitä nykyajan "sarjakuvaa". Eilinen massiivinen mielenosoitus oikeustalon liepeillä, missä noin 300 mielenosoittajaa otettiin "talteen" mukaanlukien pari naisnäyttelijää oli yksi tällaisista näytelmistä, joita on riittänyt seurattavaksi. Kahtiajakautuminen on kyllä mielestäni saamassa huolestuttavia piirteitä.

Itse sisäisen tilanteen seurannan lisäksi oman mausteensa antaa se kun seuraa mm. kauppapolitiikkaan liittyviä reaktioita kiinalaisten (mm. Global Times) ja eurooppalaisten aviiseiden kautta.

Medialle tilanne on ollut kulta aikaa. Washington Post palkkasi Trumpin valinnan loppuvaiheilla kolmisenkymmentä uutta tutkivaa journalistia. New York Timesin että Washington Postin seuraajien määrä kansainvälisesti kasvoi todella paljon. Toki myös Foxin, josta voi katsoa valkoista taloa myötäilevää näkökulmaa. Mutta kaiken kaikkiaan - reaaliaikaista tosimediaa, jota hieman sydän syrjällään voi seurata.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Minä olen kiinnittänyt mm. siihen huomiota, että WP:n juttujen digijournalistinen taso on varsin hyvä. Videoita on runsaasti ja yllä upottamani NYT:n tiivistelmä on hyvin leikattu, hieman kollaasimainen, mutta ei liikaa. Loistava tiivistelmä. Parasta etsiessä Youtubesta tiputin WSJ:n version siksi pois, että automaattinen puheentunnistus oli estetty. Minä katson aina englanninkielisellä tekstityksellä ja kielitaito samalla paranee.

Mahtaako Stephen Colbert tehdä mitään muuta kuin Trump-irvailua? Ja mitä hän ennen teki? Piti oikein tarkistaa ja kyllä SNL ja Alec Baldwin myös ovat edelleen yksi Trump-showkanava.

Niin ja sitten voi brassailla, että esim. FT ei ollut napannut tätä juttua ennen minua eikä YLE tai HS tai..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Alec Baldwin lupasi lopettaa Trump-sketsit heti kun presidentti julkistaa veroilmoituksensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä 35 vuotta vanha käpälöintijuttu kertoo lähnnä demokraattien alennustilasta, käytetään mitä tahansa keinoja poliittisiin tarkoituksiin. Lehmälläkin palaisi päreet kun näitä aletaan oikeussalisssa kaivelemaan ja maailmalle julistamaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Taattua "tavaraa" Makkoselta, jonka tavoite (ohje?) on yrittää sekoittaa pakkaa/keskustelua, missä se vain olisi mielestään mahdollista. Alkaa vaan olla varsin hiipunut ja karrelle palanut "kynttilä".

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kyllä tässä minun mielestäni on enemmän kyseessä metoo-liike. Trump käy liian monen rintaman sotaa. Suututtanut latinot, mustat ja nyt aika lopullisesti naiset. Ja kyllä hyvin useilla miehillä on äitejä, siskoja ja tyttäriä, joita eivät toivoisi kohdeltavan kuten Trumpin klaani tekee. Kun kerää tarpeeksi tarpeeksi vihollisryhmiä, jää lopulta itse selvään vähemmistöön.

Trumpin Euroopan kiertueella minun mielestäni hänen pahin mokansa oli suututtaa Englannin kaksi korkeinta hallitsijaa ilmeisesti vain koska niin hän aina naisia kohtelee. Ei sentään pillua kouraissut.

En tiedä, miten paljon USA:ssa on lakitieteen professoreja, mutta 3300 ja useat sadat päälle taitaa olla aika suuri osuus. Ja he ovat sitä mieltä, että Kavanaugh ei sovi yleensäkään tuomariksi, saati sitten korkeimpaan oikeuteen.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

http://www.nationaljurist.com/content/law-school-f... kertoo lakia opettavien oppilaitosten opetushenkilökunnan määrän ja nousun 1998 - 2008, josta samalla kasvukäyrällä nyt olisi 21960 ja 3500:n osuus kuudesosa. Minun mielestäni ihan riittävä, kun nimien keräys oli professorien itsensä järjestämä tiukalla aikataululla. Ja kyllä tuo NYT:n video on niin selkeä todiste, että hän itsekin tietää, että häntä ei pitäisi valita. Ja ura alkaisi täysin julkisella rikoksella.

Kannattaa lukea Machiavellia, http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262046-potu...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eivät kai demokraatit ole sentään Kavanaughn puolesta valehdelleet valaehtoista todistusta antaessaan. Se on aina oma valinta. Ei sillä että sekään kaataisi tuota nimitystä. Se runnotaan läpi vaikka Kavanaugh ”ampuisi vastaantulijan 5th Avenuella”.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Aika hieno aloitus korkeimman oikeuden tuomarille tulla valituksi, kun "valemedia" huutaa valehtelija, valehtelija. Parasta Trump-show-luokkaa!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Kenestäkään muusta presidentistä ei voisi edes satiirina vetä, mitä Trump vetä tosielämässä. On se kova jätkä!

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #21

Kavanaughin kännitoilailuihin oli kai kommentoitut, että mitenkähän hullu hänkin olisi, jos vielä joisi. Otsikon vain luin, varmaan vain joku aamutwiitti.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Taitaa siitä runnomisesta tulla melkoinen taisto. Kyllä se valehtelu tietysti huomattiin ja nyt jo mietitään sen takia syytetoimia. Muutenkin sen, minkä tänään tajusin ovat muut tietysti tajunneet. Koko juttu: http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262133-miks...

Elämme jännittäviä aikoja.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski
Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Piti vielä tarkistaa Delta-jengin loppu, mutta ei ihan ollut onnekasta sattumaa. Lähimmäksi osui Bluto (Belushi), josta tuli senaattori eli olisi ollut nyt tosi-TV:ssä päättämässä Kavanaughin kohtalosta..

Youtubesta tuota loppukohtausta ei löydy. Minulla se on mennyt talteen 2009-04-08 joltain mainoskanavalta. Pitäisi joskus vääntää skripti kertomaan kuinka monta tuntia mahtuu 13 teran filmiarkistoon..

Toimituksen poiminnat