rkoski

Tappaja kintereilläni ja pitäisikö virtuaalivaluutat kieltää

Minun varmaan pitäisi olla hyvin peloissani, koska darknetin tappaja tulee, murtaa oikean käteni ja pahoinpitelee minut ihan pian. Sain nimittäin otsikolla "Some bad news for you" aamulla seuraavan viestin:

 

"My name on darknet is nachtpult. I am a well known hit man on deep web.
Someone paid me 1000 USD to beat you and broke your right arm. (Why? I don't know)
I will take 1000 USD more after my client sees your broken arm!
I don't know you, I just found your email(raimo.koski@raimokoski.com) on Linkedin web site and your photo matches!

If you send 2000 USD to me, I will cancel the job, and I will give you the name of my client.
Else, I will finish my job asap!

Send the above amount on my BTC wallet (Bitcoin): 3JDLJWW5K6AsP1VBUD1Dgsxk9ydtcdMFvz
As soon as the payment is completed I will receive a notification and a new email with the client's details will follow.

You have 24 hours from now on!
After 24 hours since you reading that email i will assume that you don't take my offer. And we will very soon meet each other!

I am not a rookie.
Of course this email address, domain, IP etc are not traceable.

Do NOT try me.. Just be smart and act wise!

Good Luck!"

 

Aikaisemmin olen saanut muka omasta sähkäpostiosoitteestani viestejä, että omalla weppikamerallani on kuvattu video minusta käsitöiden touhussa ja samalla miesten käsityösivustolta katsomani "mielenkiintoinen" video, joka lähetetään kaikille varastetuille kontakteilleni. Jos en lähetä vaihtelevaa summaa virtuaalivaluuttana..

Alla aika tyypillinen tuon tyyppinen roskaposti otsikolla "Be sure to read this message! Your personal data is threatened!":

 

"Hello!

As you may have noticed, I sent you an email from your account. This means that I have full access to your account.

I've been watching you for a few months now. The fact is that you were infected with malware through an adult site that you visited.

If you are not familiar with this, I will explain. Trojan Virus gives me full access and control over a computer or other device. This means that I can see everything on your screen, turn on the camera and microphone, but you do not know about it.

I also have access to all your contacts and all your correspondence.

Why your antivirus did not detect malware? Answer: My malware uses the driver, I update its signatures every 4 hours so that your antivirus is silent.

I made a video showing how you satisfy yourself in the left half of the screen, and in the right half you see the video that you watched. With one click of the mouse, I can send this video to all your emails and contacts on social networks. I can also post access to all your e-mail correspondence and messengers that you use.

If you want to prevent this, transfer the amount of $760 to my bitcoin address (if you do not know how to do this, write to Google: "Buy Bitcoin").

My bitcoin address (BTC Wallet) is: 142e8SgyTLnkvwkDkNNon9jMtKY4UDvQqr

After receiving the payment, I will delete the video and you will never hear me again. I give you 48 hours to pay. I have a notice reading this letter, and the timer will work when you see this letter.

Filing a complaint somewhere does not make sense because this email cannot be tracked like my bitcoin address. I do not make any mistakes.

If I find that you have shared this message with someone else, the video will be immediately distributed.

Best wishes!"

 

Ilmeisesti Bitcoinien ja vastaavien tärkein käyttötarkoitus on rikollinen toiminta. Minulle tulee aina mieleen virtuaalirahasta vanha huijaus Vilhelm Mobergin kirjasarjasta (Invandrarna, Utbyggarna) ja Jan Troellin filmeistä Karl Oskarin pikkuveli Robert, joka palasi lännen kultakentiltä mukanaan vain väärää rahaa, Wild Cat Money, joka oli arvotonta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Toisaaltaan..eihän tapauksissasi ole ongelmana se raha vaan ylipäätänsä netin toiminta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Anonyymi raha on hyvin tärkeä tai itse asiassa tärkein osa ketjua. Aika moni rikos jäisi tekemättä, jos siitä ei saisi turvallista hyötyä.

Laiton uhkaus, RL 25 luku 7 §: "jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi." Ei siis ihan kevyt juttu tuo ensin esittelemäni. Harva täysjärkinen lähettelisi moisia viestejä, jos olisi selvä riski kiinnijäämiselle.

Huumekauppa kai nykyään pyörii anonyymin Tor-verkon ja anonyymin virtuaalirahan kautta suurimmaksi osaksi, mutta siinä on ongelmana sen fyysisen tuoteen logistiikka. Perinteisistä mafian ansaintakeinoista moni on kai helpommin siirrettävissä virtuaaliseen anonyymiyyteen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voihan aina käteistä käyttää ja se on vielä vaikeampaa jäljittää kuin virtuaalivaluutat, koska kyse on vain järjestelystä. En näet ollenkaan usko,että netissä liiku bittiäkään etteikö siitä joku jälki jäisi jonnekin.

Sen laittoman uhkauksen voi lähettää turvallisesti juurikin netin vuoksi. Miksi siitä tarvitsi rakentaa sellainen vai tuliko siitä sattumalta vaan tällainen mikä se nyt on?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Silloin kun nuoruudessani kiinnosti viihteessä vauhti ja vaaralliset tilanteet, oli kestomysteerejä, miten kiristäjä tai kidnappaaja saisi noudettua vaaditut rahat turvallisesti ja huomaamatta. Nyt ilmeisesti ongelma on ratkaistu ja mitä tahansa rikoksia voi tehdä lähes täysin ilman kiinnijäämisriskiä.

Tekniikka on aina kaksiteräinen miekka, Prometheuksen ihmisille tuoma tuli, joka on hyvä renki, mutta huono isäntä. Anonyymi virtuaaliraha on kuitenkin Pandoran lipas, jonka sisältöä ei kukaan hallitse ja joka tuo vain kaaosta. Hyvin usea rikos on helppo suorittaa niin kaukaa, että kiinnijääminen on epätodennäköistä, mutta rikoshyödyn saaminen on ollut vaikeampaa. Kuvitellaan vaikka tarkkuuskivääri ja parin uhrin jälkeen vähän jokainen maksaa aika paljon, että luoti ei napsahda kohdalle. Ehkä triviaali ja tyhmä esimerkki, mutta helppo ja konkreettinen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Pitipä itsekin vilkaista, mitä roskapostilooraan on kerääntynyt ja toden totta, löysin yhden tuollaisen:

You have the last chance to save your social life - I am not kidding!!
I give you the last 72 hours to make the payment before I send
the video with your masturbation to all your friends and associates.
The last time you visited a erotic website with young Teens,
you downloaded and installed the software I developed.
My program has turned on your camera and recorded your act of
Masturbation and the video you were masturbating to.
My software also downloaded all your email contact lists
and a list of your Facebook friends.
I have both the 'Magi.mp4' with your masturbation
and a file with all your contacts on my hard drive.
You are very perverted!

Tiesin kyllä sen! Aloin nyt ihan pohtia, olisiko kansainvälinen ura tunnettuna käsityöammattilaisena kiinnostava. Ainakin monet nuoret tytöt taitavat tienata sillä rutosti.

Tuollaiset viestit epäilemättä uppoavat joihinkin, mutta suurin osa heistä taitaa olla turhan teknisesti rajoittuneita edes hankkiakseen bitcoineja.

Mutta tosiaan, en minäkään toistaiseksi ole nähnyt virtuaalivaluutoilla juuri muita käyttötarkoituksia kuin rikollisia.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

No jäit sitten sinäkin, senkin vanha pervo, nalkkiin ;)

Minä elän roskapostin suhteen kuplassa, kun OVH, jonka yhdessä 27:stä konesalista palvelimeni sijaitsee, tiputtaa lattialle roskapostit spamhaus.orgin mustan listan perusteella jo maailmanlaajuisen verkkonsa reunalla. Jäljelle jää sentin osia tuottaneista massiivisista postituksista vain huomattavasti tuottavammat pienemmän volyymin huijausviestit, jotka kyllä ovat harmillisesti hieman yleistyneet.

Se on kyllä outoa, että täällä lähes korvessa on ihan nurkan takana kiimaisia hieman huonosti englantia osaavia naisia, jotka haluasivat panna heti ja niitä riittäisi uusia ihan joka päivälle. On se netti ihmeellinen!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minulle tuli sama "käsityöilmianto" uhkauksella, että video lähetetään kaikille meilikontakteilleni mukaan lukien työkaverini. En ole vielä lähettänyt rahoja, toivottavasti ilmoittaja ei toteuta uhkaustaan, koska hän kuvaili videon olevan äärimmäisen perverssi.

Mutta mitä bitcoiniin tulee, niin se on vain tuonut takaisin aiemmin käytössä olleet numeropankkitilit (Sveitsi, Itävältä, Luxemburg), joiden avulla pystyi vastaanottamaan rahaa anonyymisti. Nuo numerotilit ilman henkilöllisyyttä on käytännössä jo poistuneet "markkinoilta", mutta kryptovaluutta on tullut tilalle. En usko, että nämä kiristykset muodostavat suurtakaan osaa kryptotilien transaktioista, mutta erilainen korruptioraha ja huumekaupparaha on toki turvallisinta maksaa sinne.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tärkein ero vanhoihin huonoihin aikoihin on tietysti se, että nyt ei tarvitse matkustaa Sveitsiin tiliä avaamaan, vaan sen voi tehdä kätevästi kotisohvalta aika vaatimattomallakin teknisellä osaamisella. Ihan taviskin voi ryhtyä menestyväksi mafiosoksi, huumekauppiaaksi tai vastaavaksi kunhan katsoo Youtubesta soveltuvat opetusvideot tai vähän googlettaa.

Toimituksen poiminnat